autoshop maja loader
Količine, cijene i vrijeme isporuke na web shopu se svakodnevno ažuriraju i predstavljaju validnu informaciju.
< Nazad
15.02.2024
ZABLUDA O M+S GUMAMA tzv "LJETO+ZIMA"!
ZABLUDA O M+S GUMAMA tzv "LJETO+ZIMA"!

Jedna od najvecih zabluda kod kupaca je vezana za znacenje oznake M+S. Kada kupac traži M+S gumu najcešce misli na tzv. cjelogodišnju, ljeto-zima, odnosno gumu za sve sezone što je NEISPRAVNO! M+S, odnosno na engleskom jeziku Mud + Snow (u prijevodu bljuzgavica i snijeg) je svjetska oznaka za zimsku gumu. Pored ove oznake, na gumi se u pravilu nalazi i oznaka planine sa pahuljicom. Takve gume su veoma elasticne (mekane), da bi mogle funkcionirati u zimskim uslovima pri niskim temperaturama, zbog cega se ljeti veoma brzo troše. U nekim slucajevima, kada se radi o manjim dimenzijama i starijim vozilima koja se voze iskljucivo po gradu, mi u Sava Trgovina d.o.o. Sarajevo smatramo da je zbog odredene uštede prihvatljivo kupiti M+S (najcešce Sava Eskimo S3) gumu koju je moguce aktivno voziti 2-3 sezone. Cjelogodišnje, ljeto-zima odnosno gume za sve sezone su pojmovi koji su veoma rasprostranjeni, a takvih guma je veoma malo. U našem konkretnom slucaju, od svih proizvodaca sa kojima saradujemo, smatramo da je jedino kvalitetno rješenje za sve uslove guma HANKOOK OPTIMO 4S. To je veoma uravnotežena guma koja se sastoji od dva razlicita dijela. Unutrašnji dio je graden od veoma elasticne smjese po uzoru na zimsku gumu i služi za bolje prijanjanje odnosno kocenje na snježnoj podlozi, dok je vanjska strana (vanjsko rame) od tvrde smjese, veoma kompaktno sa širokim kanalima za odvod vode.
Medjutim ni OPTIMO 4S nije idealno rješenje za svakoga. Ljeti je malo bucnija od vecine ljetnih guma, a zimi je držanje na snijegu ipak malo slabije, tako da najcešce savjetujemo kupcima da, ako su u mogucnosti, imaju odvojene komplete ljetnih i zimskih guma, što na kraju dovodi do vece sigurnosti, dužeg vijeka trajanja pa i do uštede.

continental_approved
Continental Approved Webshop jamči da se radi o partnerskoj stranici Continentala i da ponuda proizvoda i usluge odgovara Continental definiranim kriterijima kvalitete.